Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

26Май

Алея на книгата в центъра на Варна

28.07.2017г. - 06.08.2017г.

От  28-и юли до 6-и август  „Алея на книгата“ във Варна ще бъде дом за книгите на над 50 от водещите български  издателства и книготърговци. Пространството от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център  ще обогати и доразвие колорита на градската среда – всеки ден от 10.00 до 22.00 ч.
"Алея на книгата" е уникален формат за България, който през последните години се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно изложение. Началото бе положено във Варна през 2010 г. съвместно с Община Варна и с всяка година изложението  утвърждава позицията си на традиционно културно събитие за града.
„Алея на книгата“ представя литературата в цялото й многообразие; създава възможност за срещи между читатели и автори; активира връзките между всички, свързани с литературния процес – автори, издатели, преводачи, илюстратори. „Алея на книгата“ във Варна е ориентирана към максимално широка аудитория.
Любима част от „Алея на книгата“ е Литературният кът с разнообразна културна програма, включваща премиери на книги, срещи с писатели и преводачи, дискусии, детски работилници.

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Панорамна площадка Галата

Панорамна площадка "Галата"

Панорамна площадка "Галата", която се намира по пътя към варненския квартал „Галата", е  с изглед към морето и града, и разполага с асфалтова...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време