Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

26Май

Пътуващо aвтокино във Варна

19.05.2017г. - 19.05.2017г.

Пътуващо Автокино - кино под милион звезди

Автокино отново тръгва на обиколко из страната от 19 Май 2017
Пътуващото Автокино ще обиколи 10 Областни града в период 19 – 28 Май 2017
Автокиното ще обиколи Варна (19-ти Май), Добрич (20-ти Май), Русе (21-ви Май), Велико Търново (22-ри Май), Плевен (23-ти Май), София (24-ти Май), Пловдив (25-ти Май), Стара Загора (26-ти Май), Сливен (27-ми Май) и Бургас (28-ми Май).
Прожекциите ще започват в 21:00ч.и 23:00ч, а филмите ще са отново Български – “Воевода” и “Докато Ая спеше”.

Всеки месец на една и съща дата в тези градове ще се излъчват по две до три прожекции. Киновечерите ще представят актуални български и чужди продукции. 

Автокиното се състои се от голям външен филмов екран – 5 м. х 10 м. и на височина от земята 2 м., операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг. В рамките на това затворено пространство, посетителите могат да гледат филми в уединение и комфорта на своите автомобили. Звукът се изпъчва от нискочестотно AM или FM радио, и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота за града, която е изписана на екрана.
Желаещите да присъстват е необходимо да закупят билет предварително или в деня на прожекцията. А местата са ограничени до 50-60 автомобила.
Актуална информация може да се следи във Фейсбук събитието тук: https://www.facebook.com/events/207206186453453

За филмите:
„Воевода” разказва за живота на Румяна (Румена) войвода и за нелекото минало на дръзналите да се опълчат срещу властта на султана в Османската империя българи. Филмът е вдъхновен от разказ на Николай Хайтов, а в образа на вдъхновяващата героиня са въплътени историите на други жени - воеводи от епохата на Възраждането. Зорница София проследява факти от биографиите на Сирма, Каймак Стойна, Рада и други главатари на чети чрез образа на Румяна в своя филм. 
„Докато Ая спеше”  е вторият пълнометражен филм на режисьора и сценарист Цветодар Марков, познат и от „HDSP: Лов на дребни хищници”. "Докато Ая спеше" започва с изпълнението на Асен (Стефан Денолюбов) в театралната постановка по Шекспир „Ричард III”, където той играе главната роля вече пет години. На всяко представление актьорът взима седемгодишната си дъщеря Ая, която докато спи в апаратната, в театъра се разиграва истинска шекспирова драма между доброто и злото.

 

Прожекция във Варна: 19 май 2017
Полигон Почивка до хотел Далас по пътя за 3та буна

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Римски терми

Римски терми

В днешна Варна се намират археологическите останки на някогашните обществени бани на древния град Одесос. Тази понтийска колония е основана около...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време