Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

25Апр

Юбилеен десети фестивал „Фолклорен изгрев“

21.04.2017г. - 23.04.2017г.

Юбилейният десети фестивал „Фолклорен изгрев“ започва на 21-ви април в Grand Mall Варна. Посетителите могат да видят на живо Добруджанския славей Калинка Вълчева в голям концерт по случай нейния 75-годишен юбилей.

Утре започва тридневният юбилеен десети фестивал „Фолклорен изгрев“. За пръв път в чест на юбилея обичаният от почитатели на фолклора от цялата страна форум се провежда толкова мащабно. Организатори на фестивала са Grand Mall  и продуцентска компания „Сънрайз Маринов“, юбилейното издание се осъществява с подкрепата на Район „Младост“ на Община Варна, верига магазини „BulMag“, агенция „Gifts Adv“, ресторанти „Godzila“ и комплекс „Барите“.
В навечерието на фестивала директорът на Grand Mall Иво Генов отбелязва: „С всяка година фолклорът налага все по-осезаемо своето присъствие в събитийния афиш на нашия търговски център. Нараства искреният интерес на младите хора към народната традиция и ние се радваме да предложим подобни въздействащи преживявания на многобройните ни посетители. Вярвам, че така обогатяваме качеството на продукта, който предоставяме на варненци и гостите на града – завладяващ микс от шопинг и забавления от висок клас.“
Създателят на фестивала Марин Маринов със задоволство посочва: „Фестивалът „Фолклорен изгрев“ се утвърди през годините като един от най-авторитетните в областта си благодарение на авторитетното жури и високото ниво на подготовка на участниците. 

По традиция фестивалът включва четири направления на музикалния фолклор - вокален, инструментален, танцово изкуство и стари градски песни. В десетото юбилейно издание ще се включат деца и младежи от  НУИ "Добри Христов" - Варна, Хуманитарната гимназия гимназия „Константин Преславски“ - Варна и ОУ „Антон Страшимиров“ – Варна. Много участници ще пристигнат и от различни краища на страната - от областите Добрич, Варна, Силистра, Бургас, Пловдив, Пазарджик, София, Търговище, Шумен, а също и от градовете Велинград, Нова Загора и Балчик. Първите два дни ще се представят частниците във възрастовите групи до 19 години, а в неделя ще бъде денят на възрастовата група над 19 години. Подробен списък на участниците и техния ред на представяне може да се открие във Фейсбук страницата на фестивала: https://web.facebook.com/NMF.Folkloren.izgrev/ 
Най-добрите в десетото издание на „Фолклорен изгрев“ ще бъдат определени от жури с председател проф. д. изк. Лозанка Пейчева.
Емоционалният пик на празничните дни в края на тази седмица в Grand Mall обещава са бъде пролетният концерт „С песните на Калинка Вълчева“ на 21 април. Той е посветен на 75-годишния юбилей на обичаната народна певица и на 55-годишнината на нейната творческа и преподавателска дейност. Организатор на концерта е Народно читалище „Искра - 1924“ – Варна с подкрепата на Община Варна, продуцентска компания „Сънрайс Маринов“, Grand Mall и бистро „Закачалката“.

 

 

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Резиденция “Евксиноград”

Резиденция “Евксиноград”

Резиденция “Евксиноград” се намира на 8 км северно от гр. Варна и е разположена на 3-километрова крайбрежна ивица в непосредствена блзиост до...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време