Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

24Янр

Изложба „Българската морска авиация в полет между две стихии”

29.04.2017г. - 10.08.2017г.

СЪС СПЕЦИАЛНА ИЗЛОЖБА ВОЕННОМОРСКИЯТ МУЗЕЙ ОТБЕЛЯЗА ВЕКОВНИЯ ЮБИЛЕЙ НА БЪЛГАРСКАТА МОРСКА АВИАЦИЯ

На 29.04.2017 г. във Военноморския музей беше открита изложбата „Българската морска авиация в полет между две стихии”, посветена на  военноморската ни авиация и нейната 100-годишнина. На нея присъстваха министърът на отбраната Стефан Янев, заместник-министърът на отбраната Стефан Петров, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, военнослужещи, ветерани, гости.

Изложбата проследява историята на българските морски летци, като чрез документи, снимки и много предмети акцентира на личностите и събитията в годините на войните и в мирно време. Интерес представляват  витло и котва от водосамолет „Фридрихсхафен” от Първата световна война и част от бордовото оборудване на водосамолет „Арадо 196 А-3” от Втората световна война. Представени са документи и лични вещи на първите морски авиатори, екипировката на съвременен парашутист, летателната книжка на Димитър Георгиев - първия командир на Вертолетната авиобаза (1959 г.).

В музея беше валидирана специално изработената за юбилея пощенска марка.

Изложбата „Българската морска авиация в полет между две стихии” може да бъде посетена до 10 август 2017 г.

Други предстоящи
Sofia MENAR Film Festival
19.01.2018-25.01.2018

Sofia MENAR Film Festival

забележителноститена Варна

Централна пешеходна зона

Централна пешеходна зона

С цел да се повиши атрактивността и да бъде осигурена по-лесна достъпност до културно-историческите забележителности в центъра на Варна през...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време