Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

23Юни

Изложба „Българската морска авиация в полет между две стихии”

29.04.2017г. - 10.08.2017г.

СЪС СПЕЦИАЛНА ИЗЛОЖБА ВОЕННОМОРСКИЯТ МУЗЕЙ ОТБЕЛЯЗА ВЕКОВНИЯ ЮБИЛЕЙ НА БЪЛГАРСКАТА МОРСКА АВИАЦИЯ

На 29.04.2017 г. във Военноморския музей беше открита изложбата „Българската морска авиация в полет между две стихии”, посветена на  военноморската ни авиация и нейната 100-годишнина. На нея присъстваха министърът на отбраната Стефан Янев, заместник-министърът на отбраната Стефан Петров, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, военнослужещи, ветерани, гости.

Изложбата проследява историята на българските морски летци, като чрез документи, снимки и много предмети акцентира на личностите и събитията в годините на войните и в мирно време. Интерес представляват  витло и котва от водосамолет „Фридрихсхафен” от Първата световна война и част от бордовото оборудване на водосамолет „Арадо 196 А-3” от Втората световна война. Представени са документи и лични вещи на първите морски авиатори, екипировката на съвременен парашутист, летателната книжка на Димитър Георгиев - първия командир на Вертолетната авиобаза (1959 г.).

В музея беше валидирана специално изработената за юбилея пощенска марка.

Изложбата „Българската морска авиация в полет между две стихии” може да бъде посетена до 10 август 2017 г.

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Катедрален храм Св. Успение Богородично

Катедрален храм "Св. Успение Богородично"

Разположена в самия център на град Варна днес катедралата "Св. Успение Богородично" е едно от най-известните постройки в града. Молитвен храм за...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време