Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

16Дек

Фестивал "Листопад на спомените" 2017

13.10.2017г. - 15.10.2017г.

На 13,14 и 15 октомври 2017г се провежда ХХІІ Национален фестивал „ ЛИСТОПАД НА СПОМЕНИТЕ - Варна 2017”
Мото: „От миналото, в настоящето, за бъдещето!”
Място:Аулата на ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ,ВАРНА

Националният фестивал "Листопад на спомените, Варна" се организира от Община Варна, Областен и Общински съвет на Съюз на пенсионерите- 2004, Варна , Фондация „Листопад на спомените - Варна”, в-к „Пенсионер”, София.
Съпътстваща проява на фестивала е изложбата на Задругата на майсторите на народните занаяти.

Фестивалът се провежда ежегодно през месец октомври и има за цел да представя и популяризира творческите изяви на колективи и индивидуални изпълнители в различни жанрове изкуства.
Изпълнителите, които са на пенсионна възраст или над 60 и повече години, могат да се представят и от различни ведомства и организации. Във фестивала участват непрофесионални състави и изпълнители. Изпълненията се оценяват от жури. В края на фестивала, изпълнителите получават награди. В рамките на фестивала се провежда премиера на стихосбирката „ Листопад на спомените” с участието автори на 60 и повече години.Специално жури определя награди на най изявените автори. Фестивалът се провежда в рамките на три дена в следните категории: Стари градски, популярни песни, естрадна музика /поп, джаз/, автентичен фолклор, обичаи, ансамбли, хорове и групи за школувано и класическо пеене, индивидуални изпълнители, групи за патриотични песни, авторство на песни и стихове, художествено слово. Участниците във фестивала не заплащат такси.

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Фонтан на пл. Независимост

Фонтан на пл. "Независимост"

Фонтанът на пл. "Независимост" е най-големият в града. Той бе реновиран през 2015 г. по проект „Естетизация и модернизация на главна пешеходна...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време