Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

25Апр

15-и юбилеен маратон на четенето във Варна

21.04.2017г.

Екипът на „Варна – Европейска младежка столица 2017” ще се включи в маратона на четенето
Екипът на „Варна – Европейска младежка столица 2017” ще вземе активно участие в 15-ия юбилеен маратон на четенето. Той се организира от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков”. На 21 април в 16 часа в Младежки дом представители и членове на сдружението ще четат откъси от свои любими книги.
Освен това младежкият екип ще се включи в премиерата на „Световното наследство на България”. Тя ще бъде представена на 22 април от 14:30 часа в отдел „Изкуство” на РБ „Пенчо Славейков”. Нейни гости ще бъдат представители на издателство „Българска енциклопедия”, Научно информационен център – БАН.
"Маратонът на четящите хора" възниква през 2003 година, във връзка с празниците послучай 120-годишнината от откриването на библиотеката във Варна. Идеята е, в един и същи ден, в различни точки на града, хора от разни професии и длъжности да се съберат заедно и всеки да прочете по няколко страници от свое любимо литературно произведение. Включват се участници от детска и ученическа възраст. Проявата става ежегодна и се свързва с Международния ден на книгата – 23 април.

 

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Аладжа манастир

Аладжа манастир

Аладжа манастир е най-известният средновековен скален манастир по Българското Черноморие, обитаван от монаси-отшелници през XIII – XIV век. ...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време