Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

26Май

XVIII лятна музикална академия и концертни турнета в страната

27.06.2017г. - 04.07.2017г.

За пореден път „Варна Интернешънъл“ организира концертни турнета в Европа – този път в Германия и Чехия, на състав от САЩ. Съставът е хорът на Грейс Юнивърсити от Небраска с диригент Грег Зилке. Младите изпълнители ще покажат своето пленяващо изкуство в Берлин, Лайпциг, Дрезден, Ерфурт, Айзенах, Магдебург, Витенберг и Прага. Пребиваването им на Стария континент е свързано с 500-годишнината от църковната реформация на Мартин Лутер, белязала съдбата на човечеството векове напред.
Плод на сътрудничеството между български и американски изпълнители са концертните турнета, които продуцентската компания „Варна Интернешънъл“ подготвя за това лято. Те се провеждат от 27 юни до 9 юли в градовете Варна и София в България и Солун в Гърция. В програмата са включени едни от най-ярките вокално-инструментални произведения на Волфганг Амадеус Моцарт /1756 – 1791/, Франц Шуберт /1797 – 1828/ и Антонио Вивалди /1678 – 1741/.
За концертните турнета у нас ще пристигнат Аделфийският концертен хор, Портландскияг симфоничен хор, Тусонският майсторски хор, първият концертен хоров състав на университета „Уест Либърти“, Майсторският хор на университета „Уест Либърти“, Гринуичкото хорово дружество – състави с авторитет и уважавани заради високите им художествени постижения, ръководени от първокласни диригенти. Заедно с тях у нас ще пристигнат и утвърдени оперни певци със завидна артистична кариера и богат музикален репертоар. Партньор във всички концертни програми по време на турнетата е симфоничният оркестър на Пазарджик.
Реквиемът на Моцарт ще звучи в два концерта. Първият е на 27 юни в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна от 19.30 ч.

На диригентския пулт ще излезе маестро  Стивън Зофи. Солисти ще бъдат Нан Хеймър - сопран, Доун Падула - алт, Даниел Моръл - тенор, Райън Бийд – бас. 
Вторият е на 1 юли от 19:30 ч. в концертната зала на Национално музикално училище „Любомир Пипков“, диригент ще е маестро Скот Глисън, солисти ще са Линда Кауан - сопран, Доун Падула - алт, Даниел Моръл – тенор и Райън Бийд – бас.
Другата програма включва две забележителни вокално-инструментални творби – Меса в сол мажор на Шуберт и Глория на Вивалди. Две прекрасни произведения, които покоряват публиката със своята мелодичност, виталност и изящество и са като бисери в короната на световното музикално наследство. 
Първият концерт Вивалди-Шуберт е на 4 юли в градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна от 19.30 ч.
Диригент е маестро Пол Мюлер, солисти: Шелби Джоунс-Уеренбърг – сопран,  Кара Уеъринг – мецосопран, Николай Иванов - тенор, Уолтър Суон – бас. На 7 юли същата програма изпълнителите ще представят и в католическата катедрала „Свети Йосиф“ в София от 19 ч., а на 9 юли - в Солун.

Тази дългогодишна музикална традиция, на която продуцентската компания „Варна Интернешънъл“ дава живот всяка година, заличава граници между държави и континенти, между стари и нови музикални практики, защото се основава на най-великото човешко творение - изкуството, което сближава хората от различни нации и възраст, въздейства на сърцата и умовете им със своите непреходни ценности.

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Централна пешеходна зона

Централна пешеходна зона

С цел да се повиши атрактивността и да бъде осигурена по-лесна достъпност до културно-историческите забележителности в центъра на Варна през...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време