Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

24Май

Слънчев лъч- детски куклен спектакъл

01.06.2017г. - 01.06.2017г.

СЛЪНЧЕВ ЛЪЧ
Детски спектакъл
1 юни - зала "Европа" Фестивален и конгресен център- 11 и 12 ч.

Екипът на „Театър ДА“ избра за свой дебютен проект куклената пиеса „Слънчев лъч“ от румънският автор Адриану Попеску. Основната тема в представлението е темата за отхвърлените от обществото, тези, които са ненужни. Героите – мишокът Тоби и балерината Мая, са на тавана, където никой не се интересува от съдбата им. Откривайки , че макар и много различни те могат да бъдат приятели и да си помагат, двамата преодоляват самотата и страховете си. 

За спектакъла 
Обща информация: Спектакълът се играе от двама актьори с продължителност 40 минути. Мобилно представление без специални изисквания за зала и транспорт.
Текст: Текстът е адаптиран така че да отговаря на нуждите на съвременната детска публика и да кореспондира по- добре на асоциативното ѝ възприятие.
Сценография: Сценографията представлява стилизация на таванско помещение. Основни акценти са пианото, на което свири мишока и подвижната масичка, на която танцува балерината. Декорът има разнообразни възможност и позволява построяване и обиграване на различни картини, които да допълват действието на куклите.

Куклите: В представлението има три куклени персонажа. Мишокът и балерината са естрадни кукли. Третият куклен персонаж е Котката, която ще бъде елемент от сценичният костюм на актьора с цел да се изведе разликата в мащаба спрямо другите герои и да се изведе още по-ясно посланието - побеждавайки огромната котка, те стават по-силни.

Музика: Музиката е специално създадена за нуждите на спектакъла в стил джаз. Той най-добре се вписва в идеята ни за «живия таван», където всеки предмет има собственно звучене. Освен това джазът е богат музикален стил, чрез който може да се изразят нюансите на всяка една емоция, на което спектакълът ни залага.

ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ: 6, 00 лв. и 5, 00 лв.

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Резиденция “Евксиноград”

Резиденция “Евксиноград”

Резиденция “Евксиноград” се намира на 8 км северно от гр. Варна и е разположена на 3-километрова крайбрежна ивица в непосредствена блзиост до...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време