Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

23Юни

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЗА УЧАЩИ – ВАРНА 2017

07.05.2017г. - 04.06.2017г.

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЗА УЧАЩИ – ВАРНА 2017

5 филма с вход свободен за ученици и студенти са включени в пролетния семестър на София филм фест за учащи - Варна 2017, организиран със съвместните усилия на Фестивален и конгресен център, София филм фест и „Артин вижън филмс“. 
Прожекциите са на 7, 14, 21, 28 май и 4 юни от 15 ч. в зала „Европа" на Фестивален и конгресен център, а заглавията, които ще изкушават младата публика на Варна, са избрани изцяло от новото европейско кино - носители на най-престижни филмови отличия и творби на знакови автори.
Програмата започва с разтърсващия „Ма Ма“ на испанеца Хулио Медем, с една от най-значимите филмови роли на Пенелопе Крус като жена, чиято воля и безкрайни възможности да обича я водят и през трагедиите, и през чудесата на живота. „Феникс“ на Кристиан Пецолд с германската звезда Нина Хос разказва за оцеляла, но обезобразена след концетрационен лагер еврейка, променена изцяло след пластична операция и срещаща се в следвоенен Берлин с бившия си съпруг, който вероятно я е предал на нацистите – филмът е отличен с наградата на ФИПРЕССИ на фестивала в Сан Себастиан. С награда за режисура от Берлин 2015 е „Аферим!“ на румънския режисьор Раду Жуде – за балканските нрави и предразсъдъци от 1835 г., погледнати с достатъчно чувство за хумор, но и шокиращи. „За короната и страната“ на един от ветераните на английската кинорежисура, Джон Бурман, ни връща към Британия от 40-те и 5о-те години на миналия век, за да покаже крушението на мечтите, надеждите и идеалите на младите си герои в сблъсъците им с реалността между военния и цивилния живот. Във „Всичко ще бъде наред“ на един от най-големите творци на днешното кино - Вим Вендерс, актьорите Джеймс Франко и Шарлот Гинсбург се изправят един срещу друг като писател, неволно убил дете при автомобилна катастрофа, за която не е виновен, и майката на убитото момче, а филмът е своеобразно изследване за нееднозначните връзки между твореца, творбите му и реалния свят.
"София филм фест за учащи" е програма, създадена през 2009 година с цел да представя европейското, българското и алтернативното кино пред аудитория от ученици и студенти. Тя продължава стремежа на ФЕСТИВАЛЕН И КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР, СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ и АРТ ФЕСТ да се ангажират с образователни програми, насочени към младежка аудитория.
Допускането на учащи в залата ще става срещу представяне на ученическа лична карта, бележник или студентска книжка. Останалите зрители също ще могат да гледат филмите, но срещу билет от 6 лв., а пенсионерите ще могат да се възползват от намаление – билетите за тях ще са по 4 лв.
 

 

 

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Панорамна площадка Галата

Панорамна площадка "Галата"

Панорамна площадка "Галата", която се намира по пътя към варненския квартал „Галата", е  с изглед към морето и града, и разполага с асфалтова...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време