Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

12Дек

"Universe" - изложба концептуална фотография на Цвета Убчева

18.04.2018г.

На 18 април от 18:30 часа в Галерия "Графит" фотографката Цвета Убчева ще представи проекта си "Universe" (концептуална фотография, мултимедия, сребърни бижута).
Проектът вече е представен в София и Пловдив и за първи път ще бъде показан във Варна - града, в който авторката живее и работи.
Журналисти, които искат да снимат изложбата и да разговарят с авторката, са добре дошли в Галерия „Графит“ на 17 април от 12:00 до 16:00 часа.  

"Universe" е концептуален фотографски проект в непрекъснато развитие на Цвета Убчева, върху който тя работи от 2013 г.
В същността си това е творческото визуално изследване на Цветето на Живота – основна фигура в свещената геометрия. Фотографската серия е реализирана с природни обекти (цветя, черупка на охлюв), подчинени на Числовия ред на Фибоначи и принципа на Златната спирала. Използвани са техните цветове, форми, положение в пространството, числена и геометрична пропорционалност.
Изложбата "Universe" включва 20 фотографии (формати 35/35 см., 50/50 см. и 100/100 см.), разпечатани на еталбонд и кристалбонд, 2-минутно видео (3D изображения на Цветето на Живота) и сребърни бижута в лимитиран тираж (дамски колиета, пръстени и обеци, както и няколко мъжки модела) с Цветето на Живота и Семето на живота, с които се търси въздействието на символа.

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Резиденция “Евксиноград”

Резиденция “Евксиноград”

Резиденция “Евксиноград” се намира на 8 км северно от гр. Варна и е разположена на 3-километрова крайбрежна ивица в непосредствена блзиост до...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Пазаруване