Навигация English Русский Deutsch Romanian

23Сеп

Световен ден на туризма

27.09.2017г.

Още през м. януари Световната организация по туризъм (СОТ) обяви на официална церемония в Мадрид 2017-а за „Международна година на устойчивия туризъм за развитие“ по решение на Генералната асамблея на ООН, което ще бъде и мотото на Международния ден на туризма - 27 септември 2017 г.

Фокусът на инициативата е насочен към промяна на политиките, бизнес практиките и потребителските навици, които формират устойчивото развитие на туризма и отражението му върху редица други икономически и социални дейности. Ролята на туризма ще бъде насърчавана и популяризирана в няколко основни сфери - приобщаващ и устойчив икономически растеж; социално включване, заетост и намаляване на бедността; ефективно използване на ресурсите, опазване на околната среда и борба с климатичните промени; културни ценности, многообразие и културно наследство; взаимно разбиране, мир и сигурност.

#WTD2017 #IY2017 #TravelEnjoyRespect

www.wtd.unwto.orgДруги предстоящи

забележителноститена Варна

Резиденция “Евксиноград”

Резиденция “Евксиноград”

Резиденция “Евксиноград” се намира на 8 км северно от гр. Варна и е разположена на 3-километрова крайбрежна ивица в непосредствена блзиост до...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време