Ресторант - Винотека ДАРЗАЛАС – уютния свят на виното !
Ресторант - Винотека ДАРЗАЛАС носи името на тракийския бог на плодородието и подземния свят, покровител на древния Одесос. Заведението е любимо място за всички, които обичат хубавото вино.
Намираме се на 200 метра от Катедралата, в къщата на генерал Иван Петров, строена през 1897 г. На мястото на бившата механа "При Кмета". Атмосферата на стара изба, съчетана с топлината на дървото и меката светлина на свещи, създават едно уютно място за кулинарни емоции. Колекцията от над 500 вида български вина се допълва от музейна експозиция за лозарството, винарството и бъчварството в България.
Предлагаме ястия от национлната ни кухня. Нашият виночерпец ще Ви помогне в избора на подходящото вино от богатата селекция.
Колекцията с любими мелодии от българската и световна поп музика допринася за добро настроение.
Разполагаме с остъклена зала и тераса-градина в уютния вътрешен двор.
Ресторант - Винотека ДАРЗАЛАС е подходящо мястото за организиране на семейни тържества, рожденни дни, тематични вечери, фирмени събития , коктейли и дегустации.
ДОБРЕ ДОШЛИ И НАЗДРАВЕ !
Гр.Варна
Бул. Мария Луиза №13 GPS:43 12' 20''N 27 54' 44''E
Tel. (+359) 878 411 460, (+359) 899 929 061
e-mail: dimo.atanassov@gmail.com
www.facebook.com/darzalaswine
Имаме удоволствието да Ви предложим възможност за изхранване на Ваши гости и провеждане на различни дегустации в Ресторант-Винотека ДАРЗАЛАС, намиращ се в центъра на гр. Варна.
ПРИМЕРНИ ЯСТИЯ за композиране на МЕНЮ ЗА ГРУПИ:
САЛАТА или СУПА:
+ Дарзалас – асорти от зелена салата със сос винегрет, домат с босилек, краставица, салата от варен бял фасул, зеле с моркови и целина, постна лозова сърмичка и маслини;
+ Лозарска – зелена салата с орехи и стафиди;
+ Добруджанска – накълцано зеле, моркови, домати, варена царевица и магданоз
- Зеленчукова, Спаначена, Бобена, Леща супа, Гъбена или Картофена крем супа
ОСНОВНО:
+ Колбасарски микс – домашна наденичка, кюфте 2 бр., и пилешко каре на скара, картофи на фурна с подправки, лютеница и горчица.
+ Риба по варненски/ филе риба на туч с доматен сос и картофи в масло/
+ Пилешко по манастирски/ пилешко месо с картофи и зеленчуци на фурна/
+ Свински кебап върху ориз
+ Пълнени пиперки с кайма, гарнирани със сос Бешамел
ДЕСЕРТ:
+ Медено руло, гарнирано със сладолед;
+ Цедено кисело мляко с мед и орехи или конфитюр;
+ Плодове, според сезона.
Хляб;
Минерална вода.
Предлагаме и вариант, ястие от телешко месо със сини сливи и зеленчуци,
По време на обяда или вечерята можем да организираме фолклорна програма и анимация с гостите, както и музика на живо /срещу допълнително заплащане/
Организиране на различни ДЕГУСТАЦИИ според интереса и бюджета!
• Дегустации на български вина и бренди
- Беседа за историята на лозарството и винарството по българските земи от времето на древните траки до наши дни. Представят се лозаро – винарските райони, характерните за тях сортове грозде и особеностите при производството на вина.
- Разясняват се принципите за дегустация на вино – различните етапи при дегустиране и определяне характеристиките на виното.
- Дегустацията е съпроводена с подходящи мезета като сирене, кашкавал, колбас, ядки и хляб.
- След приключването на беседата гостите могат да пият допълнително от вината, включени в дегустацията, без заплащане.
- В предверието е оформен търговски щанд, предоставящ възможност на посетителите да закупят напитки, сувенири и аксесоари, свързани с лозарството и винарството в България.
Презентациите са на български език / без използването на сложна терминология/, а придружаващите екскурзоводи осъществяват превода. За рускоговорящите гости нашият сомелиер води беседата на перфектен руски език. При необходимост можем да осигурим преводачи на различни езици /срещу допълнително заплащане/.
Новост за Клуба е откриването на Гранд Винотека. Гостите могат да видят и докоснат едни от най-старите и уникални колекционни бутилки с вина, произведени от различни български изби. Те могат да си правят снимки, използвайки декора и аксесоари свързани с лозарството и винарството.
Всеки гост посетил ДАРЗАЛАС, получава като подарък - сувенир
„ Карта на лозаро-винарските райони в България”
Почерпка - дегустация
Включва 2 бели, 2 червени вина, вода Времетраене - 25-35 мин.
Кратка дегустация:
Включва 2 бели, 2 червени вина, ракия, вода, хляб, ядки Времетраене - 35-45 мин.
Пълна дегустация:
Включва 2 бели, 2 червени вина, ракия, вода и мезета (сирене, кашкавал, колбас, хляб, ядки) Времетраене - 50-60 мин.
Вечерна дегустация на дижестиви:
Включва 2 вида бренди (винено и плодово), 2 десертни вина, кафе, вода, ядки
Времетраене 35 - 45 мин.
• Дегустация на биволско мляко:
- Беседа за историята и традициите на производство на кисело мляко, типично за Балканския полуостров;
- дегустация на биволско мляко от района на гр. Варна;
- дегустация на 2 десертни вина;
- кафе, вода;
Времетраене – 30 мин.
• Почерпка за детски и младежки групи:
- Сладолед, дребни сладки, безалкохолно, вода;
Без ограничение в минималния брой гости !!!
За организирането на по-специализирани и професионални дегустации към Винени турове, можем да предложим специална селекция от вина и подходящи мезета. Цената е по договаряне.
Имаме варианти и за друг тип, дегустации почерпки и изхранвания – провеждане на семейни тържества, колективни мероприятия и фирмени коктейли, чието организиране можем да съгласуваме допълнително. Оказваме съдействие за представянето на фолклорни и музикални програми.
Спирането и изчакването на автобусите може да бъде на ул. “Антим I” (до Археологическия музей) или пред Катедралата. Също така при нужда може да се спре за слизане на гостите и непосредствено пред ДАРЗАЛАС, бул. „Мария Луиза № 13.
Mожете да се свържете с нас на следните координати:
Варна 9000, Бул. Мария Луиза 13, GPS:43 12' 20''N 27 54' 44''E
Ресторант–Винотека и Дегустационна ДАРЗАЛАС
Тел: 0899 929 061 - Ивелин Иванов, 0878 411 460–Димо Атанасов
e-mail: dimo.atanassov@gmail.com
www.facebook.com/darzalaswine
НОВО!
Wine Tours - Организираме различни турове за любителите на виното и храната, които също така желаят да се докоснат до природата на района. Възможност да се запознаете с бита и традициите на местните хора.
Ресторант - Винотека „ДАРЗАЛАС” и вкусът на доброто вино
Преди осемнадесет години във Варна се появи едно по-различно място, извън стандартите на обичайния тип заведения, в които човек отива, за да прекара приятно няколко часа или просто само да се нахрани. Така се роди първият вино клуб в града - Вино Клуб Варна – клуб на почитателите на българското вино. Основната цел беше и си остава да предоставяме възможност на любителите на виното да се запознаят с вековните традиции в лозарството и винарството по нашите земи, да популяризираме българските вина, да обогатяваме винената култура, да съдействаме на колекционерите за намирането на любими и редки вина, да доставяме незабравими емоции, потапяйки се в необятния свят на виното. Стази идея бе издадена и карта на лозаро-винарските райони в страната. В нашата енотека сме събрали колекция от над 500 уникални бутилки български вина.
Създали сме това място за всички, които обичат виното. При нас няма място за снобизъм - Виното е за всички и то ни сближава.
През последните години клубът се утвърди като място за провеждане на професионални и любителски дегустации и презентации на вина от различни изби. Като пионери в лансирането на винената култура в гр. Варна, успяхме да разчупим стереотипа при провеждането на дегустациите.
Увеличаването на желаещите да се докоснат и опитат от еликсира на боговете, както и нашето желание да отговорим на повишения интерес към българските вина и да развиваме винената култура като съчетание на вино с храна, доведоха до нужда от по- рационално пространство.
От няколко години, сме в избата на стара къща от 1897г., паметник на архитектурата( построена от генерал Иван Петров, чиято съпруга Елена е от от фамилия Анемоянис, занимаваща се с търговия, лозарство и винарство ), Къщата се намира в центъра на града, бул. Мария Луиза 13, на 200 м. от Катедралата и 300 м. от Археологическия музей. Съхранен е стилът от старата изба, в която се помещаваше Вино Клуба; съчетанието от дърво, тухли, камък и светлината от свещи допринасят за създаването на една уютна атмосфера. Запазена е музейната експозиция за историята на лозарството, винарството и бъчварството в България: предмети, книги, статии, снимки, представящи тези дейности.
Разполагаме с действащи технически носители на звук и образ от преди 50 години до наши дни: грамофон, CD плейър, MP 3, DVD, видеопрожектор и екран. Богатата колекция от винилови плочи и CD допринася за незабравимо настроение с любими мелодии.
Наличието на кухня и барбекю дават възможност за предлагане на различни ястия от българската и интернационална кухня, подходящи за съчетаване с различните вина.
През цялата година организираме дегустации на вина и високоалкохолни напитки. Те се провеждат без ограничение минималния брой участници.
Капацитетът на избата на ДАРЗАЛАС е 50 места. Едновременно с това има и 40 места в зимната градина и 20 места на открито, разположени в двора на къщата. Предлагаме изхранване на организирани групи по предварително уговорено меню, както и възможност за заявяване на фолклорна и друга програма.
Освен презентации и дегустации организираме коктейли, фирмени и частни партита, чествания на рождени дни, юбилеи, тематични срещи, сватбени и семейни тържества и други. Ако имате и по-нестандартни идеи за организиране на тържеството си, не се колебайте да ги предложите – те са винаги добре дошли.
Богатата винена листа и разнообразното меню от ястия са на разположение на всеки желаещ да опита от изкушенията на ДАРЗАЛАС - името на великия бог на древния град Одесос, покровител на изобилието, на земните недра и отвъдното.
Атмосферата на стара изба, съчетана с топлината на дървото и меката светлина на свещи, създават уют за кулинарни емоции.
ДОБРЕ ДОШЛИ!
ДОБЪР АПЕТИТ И НАЗДРАВЕ!