Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

22Ноем

Ден без автомобили Варна 2018

22.09.2018г. - 22.09.2018г.

Комбинирай, движи се!

Комисарят по транспорта на ЕС, Виолета Булц отправи призив 2018 г. да бъде „Година на мултимодалността“. В този контекст Европейска седмица на мобилността е възприела призива за действия „Комбинирай, движи се!“, за да насърчава идеята за ползване на различни видове транспорт за придвижване в градските райони.

Основната цел на Европейска седмица на мобилността през 2018 г. е да насърчи хората да опитат различните мобилни решения, налични в градовете им, и да опровергае широкоразпространеното мнение, че личните автомобили са единственият подходящ вид транспорт. Един от начините за справяне с проблема е да преосмислим ежедневните си нужди от транспорт и да се научим да възприемаме пътуването от т. „А“ до т. „Б“ като средство да разнообразим деня си.


на 22-ри септември Община Варна ще се включи отново в международната инициатива „Ден без автомобили", затваряйки за превозни средства през целия ден част от бул. „Княз Борис I" (участъка от Икономическия университет до района на хотел "Черно море").

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Побити камъни

Побити камъни

Природният феномен “Побити камъни”, разположен на север и юг от Белославското езеро, представлява разкрития на еоценски пясъци, сред които са...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време