Навигация English Русский Deutsch Romanian Français

24Сеп

Ден без автомобили Варна 2018

22.09.2018г. - 22.09.2018г.

Комбинирай, движи се!

Комисарят по транспорта на ЕС, Виолета Булц отправи призив 2018 г. да бъде „Година на мултимодалността“. В този контекст Европейска седмица на мобилността е възприела призива за действия „Комбинирай, движи се!“, за да насърчава идеята за ползване на различни видове транспорт за придвижване в градските райони.

Основната цел на Европейска седмица на мобилността през 2018 г. е да насърчи хората да опитат различните мобилни решения, налични в градовете им, и да опровергае широкоразпространеното мнение, че личните автомобили са единственият подходящ вид транспорт. Един от начините за справяне с проблема е да преосмислим ежедневните си нужди от транспорт и да се научим да възприемаме пътуването от т. „А“ до т. „Б“ като средство да разнообразим деня си.


на 22-ри септември Община Варна ще се включи отново в международната инициатива „Ден без автомобили", затваряйки за превозни средства през целия ден част от бул. „Княз Борис I" (участъка от Икономическия университет до района на хотел "Черно море").

Други предстоящи

забележителноститена Варна

Панорамна площадка Галата

Панорамна площадка "Галата"

Панорамна площадка "Галата", която се намира по пътя към варненския квартал „Галата", е  с изглед към морето и града, и разполага с асфалтова...
Прочети повече Виж всички
Добави обект
  • Къде да отседна
  • Нещо за хапване
  • Свободно време